Calendar

Noiembrie 2016
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Feb 2019> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitatori: 2

Anunt

rss Sindicalizare

Arhive

Afisarea articolelor postate in: 01/01/2001

Cum te vezi peste 50 de ani?


 Unul din motivele pentru care am început „cariera” de blogăriță a fost de a participa la diferite concursuri. Cum îmi place competiția mi-am spus că plăcerea de a scrie se poate concretiza și prin câteva beneficii de ordin material. Bun ar fi fost să am și timpul necesar! Ideea titlului acestui articol a fost dată tocmai de un astfel de concurs, dar despre care am aflat mult prea târziu pentru a putea concura. Însă mi-a plăcut foarte mult ideea de a face un exercițiu de imaginație și de a mă vedea în timp, nu poate peste 50 (sau cine știe!!) dar măcar peste 35-40.  Așa că peste 30 și ceva de ani am să fiu sigur bunică, fiicele mele vor fi mari, căsătorite cu o carieră în plină desfășurare și care nu vor avea prea mult timp de creșterea copiilor, această sarcină revenindu-ne nouă, bunicilor. Voi avea o casă, poate în oraș sau mai degrabă în apropierea Galațiului, o casă în care va exista un spațiu liniștit, confortabil de lectură, un mic birou mult visat, am deja în cap cum va arăta acesta. În acest birou se vor regăsi colecțiile mele, dar și ale soțului mare pasionat de literatură sf. Voi avea o bucatărie generoasă în care voi găti cu drag mai ales atunci când vom avea reuniuni familiale (mai ales în cazul în care fiicele mele vor fi mai departe de noi), restul camerelor nu contează prea mult. Voi avea două grădini: una de flori de care mă voi ocupa personal și una de legume care revine în sarcina soțului. Și bineînțeles o mică livadă cu meri, pruni, caiși, piersici și vișini. Voi fi o bunicuță clasică care are toamna cămara plină, care vara croșetează, iar iarna împletește. Voi fi o bătrânică care nu va fi cicălitoare și plictisitoare (prea mult), să nu uităm sunt defecte ale vârstei, deci nu cred că mă vor ocoli. Ana, fiica mea cea mare - care acum își doreste o carieră în modă - va fi un desinger renumit , așa că m-am scos   voi fi cochetă și la bătrânețe! Cea mică, Antonia e prea micuță să-mi spună ce vrea să ajungă așa că voi anticipa, de fapt voi spune care e dorința mea să devină medic. Nu știu de ce (sau poate știu) îmi doresc una dintre ele să devină medic.  

Așa mă văd eu peste ani: încă alături de cei dragi, încă cu dorință de viață,  cu nerăbdarea sosirii sărbătorilor, cu plăcerea de a primi oaspeți dragi, cu înțelepciunea vărstei dar și  cu nostalgia timpului care a trecut peste pletele mele albite.

20 Sep 2012
Admin · 235 vizualizari · Scrieti un comentariu
Categorii: Cat

Dor de...

In primul rand mi-e dor de concediu, de vacanta, de o minivacanta sau macar de o iesire. Cei apropiati cunosc motivele pentru care nu am avut parte de asa ceva in ultimii doi ani. Mi-e dor de a petrece timpul fără a fi nevoită să urmăresc noțiunea timpului, dacă mă înțelegi, adică nu mai vreau pentru o vreme să stau cu ochii pe ceas și să văd că nu mă pot încadra în timp în ceea ce mi-am propus sau mai rău să amân lucruri din cauza lipsei timpului. Mi-e dor de plictiseală, nu mai știu cum e să-ți dorești să treacă timpul pentru a veni week-end-ul sau vreun eveniment oarecare. Mi-e dor de scris. Citeam cu nostalgie câteva dintre articolele mele de pe acest blog.   A venit pe lume moaca mea mică și s-a dus timpul și cheful meu pentru scris pe acest blog. Și când mă gândesc cu cât entuziasm începusem. Mi-e dor de citit, dar nu  cărți de specialitate sau   diferite site-uri legate de creșterea și sănătatea copiilor, ci de a citi o carte bună și când spun carte bună mă refer la una care să mă facă să nu o las din mână, să mă țină în priză, să mă determine să o termin mai repede decât mi-am propus. Mi-e dor de copilărie, de lipsa grijilor de tot felul. Poate par narcisistă, dar mi-e dor de mine: cea verticală, cea rațională, cea înțelegătoare, cea mămoasă, cea vorbăreață, cea deschisă etc, 
18 Sep 2012
Admin · 246 vizualizari · 2 comentarii
Categorii: Cat